tekening huis
koeien

Ben jij op zoek naar een fijne woonruimte zonder huur?

Mis jij de gezelligheid om je heen? Of zou jij wel kunnen wennen aan wonen in de groene omgeving van Groesbeek? Dan is dit je kans!

Villa Cranenburgh heeft haar deuren geopend voor 4 mensen die vanwege een psychose gevoeligheid niet volledig zelfstandig kunnen wonen. Daarnaast zijn er 3 woonstudio’s beschikbaar voor vrijwillige medebewoners, waarvan er een van jou kan zijn. Jouw rol hierin? Een goede buur zijn.

 

 

Wat ga je doen?

In Groesbeek is een villa gerealiseerd bestaande uit 7 woonstudio’s. Er zijn 4 zelfstandige studio’s bestemd voor bescherming-behoevende mensen met een psychose gevoeligheid. Het doel van de villa is dat we deze mensen een warm thuis bieden voor een ‘zo normaal mogelijk leven’ met begeleiding op maat, waarbij er 24/7 iemand aanwezig is die bescherming kan bieden. Voorwaarde is dat er enige stabiliteit in de problematiek is en dat er géén sprake is van een verslaving. Concreet betekent dit dat er 7 dagen per week overdag ambulante begeleiding aanwezig is. Ongeveer 10 avonden en nachten per maand draai jij een vrijwilligersdienst. Samen met de 2 andere vrijwillige medebewoners zorg je vanuit de rol als ‘goede buur’ ervoor dat er tijdens de avonduren altijd iemand thuis is. Dit betekent dat jij overdag alle vrijheid voor jezelf hebt. Als vrijwillige medebewoner van Villa Cranenburgh woon je in je eigen woonstudio van circa 22 vierkante meter, inclusief je eigen badkamer en pantry. Jij bent een huisgenoot voor de 4 mensen met beschermingsbehoefte. Als er ’s avonds na 17.00u tot de daaropvolgende ochtend 7.00u geen begeleider aanwezig is, kunnen ze bij jou aankloppen wanneer ze ergens tegenaan lopen. Als het nodig is, kun je een beroep doen op de begeleiders in de achterwacht. Wij vinden het namelijk belangrijk dat íedereen in de villa zich prettig voelt en fijn woont. Bij jouw luxe woonruimte komen wat klusjes, namelijk:

 • Je bent een verbindende factor voor onze woonvereniging: je maakt af en toe een praatje, initieert ongeveer tienmaal per maand een gezamenlijke avondmaaltijd en zorgt voor een goede groepssfeer.
 • Je stemt met de andere 2 vrijwillige medebewoners van Villa Cranenburgh af wie wanneer aanwezig is, zodat er altijd iemand thuis is in de villa en iedereen genoeg vrijheid heeft.
 • Je bent een aanspreekpunt voor buurtbewoners en hebt soms contact met familieleden van bewoners met een beschermingsbehoefte.
 • Je hebt een signalerende functie richting de begeleiders. Behalve het omzien naar je huisgenoten, net zoals je dat nu ook bij familieleden of leuke buurtgenoten doet.

Dit ben jij.

Wij zijn niet op zoek naar een specifiek diploma of achtergrond. We zoeken mensen die vanuit hun hart van betekenis willen zijn voor anderen en daarbij op zoek zijn naar een fijne woonruimte. Als ‘goede buur’ ben je actief onderdeel van onze bewonersvereniging, waarvan wij geloven dat het een rijker bestaan biedt voor alle bewoners met én zonder zorgbehoefte. Wij denken dat je dit nodig hebt als vrijwillige medebewoner in Villa Cranenburgh:

 • Levenservaring en sociale vaardigheden om als smeerolie in onze woonvereniging te fungeren.
 • Een drive om je in te zetten voor een mooiere wereld en specifiek voor een ‘zo normaal als mogelijk leven’ voor onze bewoners met zorgbehoefte.
 • Flexibiliteit, zodat je kunt schakelen, mocht er iets aan de hand zijn.
 • Evenwichtigheid: je kent en bewaakt je eigen grenzen en weet te relativeren.
 • Verantwoordelijkheidsgevoel en doorzettingsvermogen.
 • Je maakt samen met ons afspraken op maat met betrekking tot jouw verblijfsduur. Een overeenkomst voor meerdere jaren is mogelijk. En wie weet, wellicht wil je hier nooit meer weg!

Dit bieden wij.

Als bewoner van Villa Cranenburgh krijg jij veel voldoening, gezelligheid en een luxe woonruimte.
Het is geen baan en dus krijg je geen salaris, geen carrièremogelijkheden en geen eindverantwoordelijkheid. Wat ontvang je wél?

 • Je ontvangt een rijker en waardevol bestaan met extra zingeving
 • Je krijgt kosteloos een woonstudio in bruikleen van circa 22 m², inclusief een eigen badkamer en pantry
 • Je kunt rekenen op een onbelaste vrijwilligersvergoeding
 • Je wordt lid van vereniging WoonClub Villa Cranenburgh
 • Je kunt 24/7 terugvallen op een achterwacht

Heb je vragen of heeft het bovenstaande jouw interesse gewekt en zou je vrijwilliger willen worden in Villa Cranenburgh, mail dan een motivatiebrief met een C.V. naar info@woonclub.nl

Alle correspondentie wordt vanzelfsprekend vertrouwelijk behandeld.